Gevel impregneren en reinigen

Waarom Uw gevel impregneren

Een gevel impregneren, komt in het kort neer op het vochtwerend maken van uw gevel. Hierdoor blijft uw gevel langer droog en schoon. Bij het impregneren van de gevel wordt deze bewerkt met een speciaal middel dat de muur wel laat ademen. Daardoor kan het vocht van binnen uit, uw woning verlaten. Vocht van buiten echter, kan uw woning niet meer binnen kan dringen. Het impregneren van gevels zorgt er tevens voor dat de woning beter is geïsoleerd, omdat uw gevel droog blijft.

Vocht of schimmel in huis….

Veel mensen hebben het wel eens meegemaakt, vocht of schimmel in huis. We maken het schoon, gebruiken een schimmelwerend middeltje…. Maar toch blijft het vaak terug komen. Vocht en schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor onze gezondheid, en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Een uitstekende manier om vocht in huis te voorkomen en tegen te gaan, is de gevel impregneren.

Impregneren van poreuze steensoortengevel impregneren

Is uw woning opgebouwd uit een poreuze steensoort? Dan raden wij zeker aan om de buitenmuur te laten impregneren. Een sterk vochtopnemende steensoort zorgt ervoor dat vocht en stoffen sneller worden opgenomen in de muur. Vochtproblemen zijn vaak het gevolg wanneer de muur niet geimpregneerd is.

Methodes voor impregneren van een gevel

Er zijn diverse methodes om gevels te impregneren. Dit kan middels een kwast, een roller of speciale spuitapparatuur. Welke methode het beste in uw situatie past, zullen we ter plekke bepalen, na gedegen onderzoek van de muren. In sommige gevallen kunnen we u aan de hand van een foto of goede beschrijving van de muur en welke steensoort er is gebruikt meteen al een juiste oplossing aandragen.

Impregneren van een gevel, hoe gaat dat

Voordat we uw gevel impregneren, word deze eerst grondig gereinigd met hoge druk. Vuil, aanslag en eventuele algen en mos worden zo verwijderd van de gevel. Vervolgens word het impregneermiddel aangebracht op de gevel. Deze vloeistof trekt vervolgens tot diep in de poriën van de stenen, en laat tegelijk ook een waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan doorslaand vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

Voordelen van gevel impregneren:

  • De gevel impregneren is door de waterafstotende laag een oplossing voor en een bescherming tegen doorslaand vocht. Als gevolg hiervan wordt ook vorstschade in de buitenmuur vermeden; bij niet geïmpregneerde gevels kan het water in de muur trekken en bij vriesweer uitzetten, wat barsten en scheuren kan veroorzaken.
  • De gevel blijft langer schoon. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat mossen, algen en ander vuil zich niet eenvoudig op de buitenmuur kunnen hechten. Mocht er toch wat vuil op de muur ontstaan, dan is dit makkelijker te verwijderen dan bij een gevel die niet is geïmpregneerd.
  • De levensduur van de gevel wordt verlengd. Aangezien de buitenmuur dankzij het impregneren minder te lijden heeft onder de weersomstandigheden, word de levensduur verlengd.
  • Een schone en tegen vocht beschermde gevel betekent een waardevermeerdering voor uw woning
  • Impregneren van de gevel van uw woning leidt tot verbeterde isolatiewaarde van de gevel

Vrijblijvende offerte aanvragen impregneren gevel

Kamphuis Dienstverlening is de specialist in gevel impregneren. Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan!